Vriendentrips

vriendenweekend

Soms móet het gewoon: even als kerels onder elkaar op stap. Man, man, wat een broliday!

Kleren maken de man, maar het zijn de vriendentrips die hem in z’n rol houden. Iemand zin in houthakken in Alaska?

Het is maar een theorie hoor, maar wij geloven dat mannen zich op gezette tijden moeten blootstellen aan elementaire mannendingen. Om te voorkomen dat ze zich, net als die Snickers-reclames, gaan gedragen als een diva, kattig worden, buiten hun eigen lichaam treden en via een neerwaartse spiraal afglijden richting een identiteitsprobleem.

Op doktersadvies schrijven wij daarom een paar dagen vakantie voor, terug de natuur in met de handjes uit de mouwen, het wegdek op in een wagen met heel veel paardenkrachten of rondrijden in een Mariokart over het drukste kruispunt van onze aardbol.

Vrouwen, geloof ons: je krijgt er een tevreden vent voor terug en als deze mancations jou zelf ook inspireren… voel je vrij om aan te haken.

Alaska

Een plek waar je je mannelijkheid zo terugvindt, is Alaska. Hier dragen de mannen nog gewoon houthakkersblouses en weten ze nog hoe je zelf een vis moet fileren. Doorkruis de ruige natuur in een grommende pick-up truck en overnacht in een houten chalet met een zingende forel boven de open haard.

Nog een paar tips om je wedergeboorte te stimuleren? Houthakken, vliegvissen, survivallen en bier uit blik drinken (terwijl je bruine-beren-wacht hebt).

Las Vegas

Vegas is de nachtmerrie van iedere moeder. In deze Sodom en Gomorra-achtige woestijnstad werk je je torenhoog in de schulden, kom je thuis met een alcoholprobleem, stap je in het huwelijksbootje met een wildvreemde en verspeel je voor de rest van je leven de mogelijkheid om nog maar een stap in een casino te zetten.

Maar wat hebben we een lol gehad! Wel mondje dicht, hè?

Modena

Sportwagens zijn voor Modena wat kaas is voor Gouda. Vrij nieuw is het Museo Casa Enzo Ferrari, waarin het leven van de geestelijke vader van Ferrari centraal staat, maar Maranello, waar het legendarische Museo Ferrari, de fabriek en het testcircuit zich bevinden, is pas echt een pelgrimsoord.

Ook super: het museum plus de fabriek van Lamborghini en de showroom in de fabriek van Maserati.

Hamburg

Toen de Beatles nog over straat konden, zetten ze in Hamburg de bloemetjes buiten. John Lennon was een van de eerste mannen die zijn liefde voor de Duitse stad openlijk verklaarde (“Ik ben dan misschien geboren in Liverpool, ik groeide op in Hamburg”), maar hij is zeker niet de laatste.

De havenstad zit in de lift en de hoeveelheid nieuwe restaurants, beachbars, hotels, winkels en expositieruimtes is daar een aangenaam gevolg van. Lekker ruig en authentiek blijven de oude pakhuizen in de wijk Speicherstadt, de graffiti in St. Pauli, het havenskwartier met de inmiddels hippe restaurants en natuurlijk Duitslands eigen Red Light District, de Reeperbahn.

Tokio

Tussen de neon verlichte elektronikazaken vind je winkels met zingende robots en karaoketenten waar je in Pokémonkostuum kunt optreden. Op straat lopen de vrouwen erbij als stripfiguren en in het Robot Restaurant in de wijk Shinjuku rijden ze schaars gekleed rond op fluorescerende tanks.

Maar het echte hoogtepunt: verkleed als Mario, of Liugi, in een kart over het drukste kruispunt op aarde scheuren. “Opzij, it’s me, Mario!”

Tussen de bizons

Dit zijn de geschiedenislessen die je altijd al had willen hebben: te paard door het leefgebied van de native Americans. Kampvuurverhalen onder de sterrenhemel, zweethutrituelen, spirituele plekken en tussen de bizons bivakkeren.

Kamperen op een vulkaan

Hét gesprek maandag bij de koffiemachine? Dat jij in Guatemala een vulkaar op liep, marshmallows roosterde boven een lavastroom en aan het eind van de dag je tentje opsloeg terwijl die lavastroom op de achtergrond de aarde verschroeide.

Dit bericht is gepost in Reizen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.