Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Ik kan niet inloggen

Je kunt helaas niet inloggen in de TagOnce Pro app? Heb je al een gratis account aangemaakt in de TagOnce Pro app? Je account van onze website tagonce.nl is namelijk niet gekoppeld aan de TagOnce Pro app. Je zult dus even een gratis account in de app moeten aanmaken.

Het wachtwoord moet voldoen aan:

  • Min. 1 hoofdletter
  • Min. 1 speciaal teken (!@#$%^&*)
  • Min. 1 cijfer (1,2,3,4,5,6,7,8,9,0)
  • Min. 8 tekens lang
TagOnce Pro app - de juiste app! (Belangrijk)

Sinds kort hebben wij de nieuwe TagOnce Pro app gelanceerd. Dit is de app die je moet hebben en gratis kunt gebruiken.

Het klopt dat er in de Google Play Store & Apple Store twee apps zijn: de Tagonce app en de TagOnce Pro app. Jij hebt dus de TagOnce Pro app nodig!

Wat is Tagonce?

Tagonce is een slimme oplossing om verloren spullen weer bij je terug te krijgen. Zonder tussenkomst van derden en met respect voor jouw privacy.

Wat kost Tagonce?

Om alle functionaliteit van Tagonce te kunnen gebruiken, moet je eenmalig een tag aanschaffen voor € 9,95. Dat is alles. Er zijn geen verdere kosten aan Tagonce verbonden.

Zijn er kosten aan de app verbonden?

Nee, de app is volledig gratis en is ook zonder tag te gebruiken. Om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten, heb je wel een tag uit onze shop nodig.

Moet ik een abonnement afsluiten voor mijn account?

Nee, je hoeft alleen maar eenmalig een tag te kopen (of meerdere, als je dat wilt). Zonder verdere kosten kun je gebruikmaken van onze diensten.

Staat er persoonlijke informatie op de tag?

Wat er precies op staat aan informatie, bepaal je helemaal zelf. En je kunt het op elk moment aanpassen. Zo kun je je naam en je adresgegevens opnemen, je telefoonnummer of je e-mailadres. Je kunt ook beslissen om geen persoonlijke informatie te laten zien. De vinder van jouw spullen kan dan wel een bericht voor jou achterlaten, dat je als push-notificatie op je telefoon zult ontvangen.

Kan iedereen zien waar ik ben?

Nee niemand kan zien waar jij bent!

Er zijn toch track&trace-oplossingen?

Met een track&trace-oplossing zie je weliswaar dat je bagage bijvoorbeeld nog op Schiphol staat, maar daarmee ben je nog ver weg van een oplossing. Tagonce brengt je in contact met de vinder, zodat je rechtstreeks, zonder tussenkomst van een callcenter, afspraken kunt maken.

Bovendien is track&trace in onze optiek duur. Voor de hardware betaal je minimaal € 60 en dan moet je ook nog een abonnement afsluiten. Voor Tagonce betaal je eenmalig € 9,95 en het werkt altijd!

En bluetooth dan?

Bluetooth-oplossingen zijn prima voor een sleutelbos of een portemonnee die ergens in de buurt moet liggen, maar die je even niet meer kunt vinden. Binnenshuis heeft bluetooth een bereik van zo’n 10 tot 20 meter, daarbuiten tot maximaal 60 meter. Ben jij je bagage weleens binnen een straal van 60 meter kwijtgeraakt?

Hoe kan ik een reis aanmaken? En wat is het voordeel?

In het Dashboard van de TagOnce Pro app kun je door op ‘Nieuwe reis’ te klikken een nieuwe reis aanmaken. Voorlopig hebben wij alleen een integratie met Schiphol, waardoor vluchten vanaf Schiphol automatisch worden herkend.

Je kunt daarnaast ook je hotel invoeren. Staat je hotel er niet tussen? Geen probleem! Vul dan zelf de naam van je hotel in.

Het voordeel van het invoeren van je reisgegevens is dat je actuele reisgegevens nu ook beschikbaar zijn om weer te geven, indien je deze vrijgegeven hebt in het instellingen menu.

Technische vragen

Hoe werkt Tag & Trace?

Wij noemen ons systeem ‘tag&trace’. Als de tag op jouw verloren tas, rugzak, koffer of wat dan ook wordt gescand, krijg je de vindlocatie via een push-bericht door op jouw smartphone. De vinder kan jou ook een bericht sturen, zodat jullie zelf afspraken kunnen maken over hoe jouw spullen weer bij je terugkomen.

Op welke telefoons werkt Tagonce?

Tagonce werkt op alle toestellen met Android en iOS.

Is er een batterij nodig?

Nee, een groot voordeel van Tagonce is juist dat er geen batterijen nodig zijn. Je tags raken niet leeg en werken dus altijd!

Wat is een QR code?

Een QR-code is een streepjescode met twee dimensies. Als je deze code scant met de camera van een smartphone of tablet, krijg je informatie te zien of word je doorgestuurd naar een website.

Kan iedereen zo’n code scannen?

Elke smartphone kan een QR-code via een app scannen. Daarvoor heb je de Tagonce-app niet eens nodig.

Maar QR-code zijn toch al lang achterhaald?

QR-code leken in het begin een beetje een gimmick. Maar inmiddels zijn er vele nuttige toepassingen. Tickets van luchtvaartmaatschappijen, online betalingen en toegangsbewijzen van evenementen: ze werken allemaal met QR-codes.

Dus de vinder hoeft niets te downloaden?

Precies, hij of zij hoeft alleen de code te scannen en een internetverbinding te hebben.

Wat is een NFC tag?

NFC staat voor ‘near field communication’. Deze draadloze techniek is in steeds meer smartphones ingebouwd. Met deze technologie hoef je jouw telefoon alleen maar tegen de tag aan te houden, om de informatie te kunnen lezen. Net zoals je nu kleine pinbetalingen kunt doen.

De vindlocatie in Google Maps klopt niet helemaal

Om de vindlocatie van jouw spullen te kunnen tonen, zijn we afhankelijk van drie partijen. Google, de producent van de mobiele telefoon en de provider. Daarom kunnen er afwijkingen ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat de vindlocatie in 94,6% van de gevallen accuraat is. Maar het allerbelangrijkste vinden we dat onze oplossing je één-op-één contact met de vinder biedt.

Ik wil mijn tag scannen maar krijg een zwart beeld

Wanneer je een tag wilt scannen kun je daarvoor de optie QR-code scannen kiezen. Kies je hiervoor en krijg je een zwart scherm, dan heb je waarschijnlijk je smartphone of tablet geen toegang gegeven tot het gebruik van de camera van het toestel. Middels deze camera kun je de QR-code scannen.

Je kunt dit wijzigen door naar de instellingen van je smartphone of tablet te gaan en daar de TagOnce Pro app op te zoeken. Daar kun je dan toegang geven tot je camera, waarna je de QR-code alsnog kunt scannen.