Voorkom dat je geskimd wordt, bestel jouw anti-skimming card

Sandra werd voor €250,- geskimd

Zonder dat ze het zelf door had, werd Sandra geskimd. Er werd €250,- buit gemaakt door de dieven. Waar dit gebeurd is weet ze zelf ook niet. Inmiddels heeft ze aangifte gedaan bij de politie. Tot op heden hebben ze helaas de daders niet gevonden.

Had Sandra dit kunnen voorkomen?

Jazeker! Met een skimmingblocker had zij kunnen voorkomen dat haar bankpasje geskimd werd. Wat een skimmingblocker is en hoe het werkt, leggen we hieronder verder uit.

De skimmingblocker

Contactloos  betalen is in opkomst in Nederland. Het is handig omdat afrekenen nu sneller gaat dan voorheen. Maar met contactloos betalen, komt ook contactloos zakkenrollen. Met behulp van een Skimming Blocker kan je voorkomen dat je, zonder dat je het doorhebt, van je geld op je bankrekening wordt beroofd.

Wat is skimming?

Skimming is het op onrechtmatige wijze bemachtigen (en met behulp van technische middelen) kopiëren van gegevens uit de magneetstrip van een betaal- of waardepas. Criminelen plaatsen bijvoorbeeld op geldautomaten en betaalautomaten opzetstukken/voorzetmondjes waarmee ze de magneetstrip van een betaalpas kunnen aflezen. Daarnaast komt skimming steeds vaker voor bij bankpasjes waarmee contactloos betaald kan worden. Zonder dat jij het doorhebt kunnen criminelen jou honderden euro’s afhandig maken.

Contactloos geskimd worden

De bovengenoemde manier van skimming bestaat al een aantal jaren, maar door de komst van contactloos betalen, is contactloos skimming ook een probleem geworden. Contactloos skimmen is een nog eenvoudiger manier om mensen geld afhandig te maken.

Contactloos skimmen gebeurt met een soort pinapparaat waarmee contactloos betaald kan worden. Bedrijven en ondernemers kunnen eenvoudig aan zo’n pinapparaat komen en deze inzetten voor illegale activiteiten.

Met contactloos betalen hoef je tot €25,- geen pincode in te voeren. Bij creditcards is dit bedrag zelfs nog hoger. Het bedrag kan dus, zonder dat je het doorhebt, van jouw rekening worden afgeschreven. Het speciale skimapparaat heeft maar kort contact nodig met jouw bankpas om een transactie van €25,- te voltooien. Ook al zit jouw bankpas of creditcard ‘veilig’ in je portemonnee, je loopt altijd het risico om contactloos geskimd te worden.

De consumentenbond legt uit

In de onderstaande video wordt door Bert Quist van de Consumentenbond uitgelegd hoe eenvoudig het is om contactloos te skimmen en geskimd te worden. Ook maakt hij duidelijk hoeveel geld je afhandig kan worden gemaakt en hoe skimming te voorkomen is.

Zo voorkom je dat je geskimd wordt!

Je moet er toch niet aan denken: loop je nietsvermoedend door de stad, wordt er zonder dat je het doorhebt geld van je rekening afgeschreven. Je bent geskimd en je hebt niks doorgehad. Hoe voorkom je dat je geskimd wordt? Een anti skim kaart is hier de perfecte oplossing voor!

Wat is een Skimming Blocker?

Een Skimming Blocker zorgt ervoor dat jouw bankpas geen contact kan maken met een contactloos skimming apparaat. Een Skimming Blocker wordt ook wel een Skimprotector genoemd. De Skimming Blocker heeft de vorm van een pasje waardoor je de anti skim pas eenvoudig in je portemonnee stopt.

De Skimming Blocker zendt een stoorsignaal uit waardoor je bankpasjes niet te skimmen zijn. Het maakt niet uit in welk vakje je de Skimprotector steekt, zolang deze maar ergens tussen je pasjes zit. Met een Skimprotector in je portemonnee kan je zonder zorgen op pad en voorkom je dat er zonder dat je het door hebt geld van je rekening wordt gehaald.

Skimprotector-anti-skim

Skimming Blocker van Tagonce met Lost & Found systeem

De Skimming Blocker van Tagonce zorgt er niet alleen voor dat je veilig op stap kunt gaan, maar helpt je ook bij het vinden van je portemonnee wanneer je deze verliest. Met het ingebouwde Lost & Found systeem kan de vinder van je portemonnee contact met jou opnemen. Op de Skimming Blocker van Tagonce zit namelijk een QR-code die de vinder kan scannen met zijn telefoon. De contactgegevens die jij zelf hebt ingevoerd in de Tagonce app, komen na het scannen van de QR-code tevoorschijn, waardoor de vinder contact met je kan opnemen om de portemonnee terug te brengen.

Mensen die op de hoogte zijn van skimpraktijken, wikkelen hun bankpasjes met aluminiumfolie in. Met Skimming Blocker is dit verleden tijd. Ook werkt de Skimprotector altijd; het heeft geen batterij of accu. Met deze anti skim kaart in je portemonnee, is jouw geld op je bankrekening veilig.