Lente kriebels

spring

Zwemmen in een zee van tulpen, rollenbollen in het gras. Met een pasgeboren kalfje als het even kan. Dit zijn de mooiste, de leukste en knuffeligste plekken om de lente te omarmen.

Wat is het leven toch verrukkelijk als de zon om zes uur ’s morgens schijnt. Hoogste tijd voor weer een nieuwe dag. Zo eentje uit het boekje.

Op een opoefiets door de bollenvelden rijden met een picknickmandje achterop. Liggend op een kleedje, langs het water, met coissants en een koud flesje cava.

Want wat hebben we haar gemist, de lente. Nieuw leven in de brouwerij, en op de boerderij, en dat vieren wij met vier heel mooie lentetips- en trips. En een paar tussendoortjes.

Roze regen in Parijs

Zeg je kersenbloesems, dan zeg je Japan. Maar ook ‘in de achtertuin’ vind je plekken waar de roze regen neerdaalt. Weinig mensen weten bijvoorbeeld dat het immer romantische Parijs een van de beste steden ter wereld is om de prachtige sakura te zien bloeien.

Ineens heb je miljoenen bloemen aan je voeten

De kleurkanonnen gaan aan vanaf ongeveer eind februari, begin maart, tot – met een beetje geluk – ergens eind april. In die weken verandert de Jardin du Palais-Royal in een très très beau My-Little-Pony-landschap, net als Jardin Saint-Simonian, Parc de Sceaux en Parc Clichy-Batignolles. Fototip: ook rondom de Eifeltoren, maar ietsje minder breed bezaaid, vind je kersenbomen in bloei.

Kalfjes knuffelen op de boederie

Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente, ook op het erf van Frans en Truus is het volop voorjaar. De boer en boerin hebben een prachtige boerderij in Heeten, in de buurt van de Sallandse Heuvelrug, waar de kippen, koeien, konijnen en andere dieren middels nieuw nageslacht het voorjaar hebben ingeluid.

En die monden moeten natuurlijk gevoed worden. Help de familie Alferink daarom een handje door de kalfjes te verzorgen, de koeien te melken of ’s morgens de eieren uit de kippenren te plukken. Geheimpje: in het weiland van Frans en Truus kun je ook tussen de koeien overnachten.

Zwemmen in een zee viooltjes

Rij je met je Cinquecento door het hooggebergte van de Apennijnen, sta je ineens oog in oog met een eindeloze vlakte vol roze, paarse, blauwe, witte, gele bloemen. Campo Imperatore heet het kleurenspektakel, een graslandschap dat een paar weken geleden nog bedekt was met een dikke laag sneeuw en nu een oogverblindend mozaïek van narcissen, papaver, boterbloemen, krokussen en viooltjes vormt.

Een stukje platteland tussen de pieken van de Abruzzen waar boeren hun schapen en koeien laten grazen, maar waar jij natuurlijk op je blote voeten doorheen rent. Een soortgelijk natuurwonder tref je in het noordelijker gelegen Castelluccio, een middeleeuws plaatsje van amper 150 inwoners dat een deurmat van miljoenen wilde bloemen aan z’n voeten heeft.

Groetjes uit de keukenhof

Zoek op Google op de termen ‘spring’ en ‘travel’ en de Bollenstreek is je antwoord. Vanuit alle hoeken en kieren van onze planeet komen toeristen naar dit stukje Nederland gereisd om tulpen – in rood, roze, geel, oranje – en hyacinten – in blauw, wit, en paars – te bewonderen.

Schouderklopje voor onszelf. Stap met zo’n onvervalst Hollandse opoefiets in de trein, stap weer uit in Sassenheim of Hillegom en fiets het laatste stukje, dwars door de bloemenzeeën, naar de Keukenhof.

Amsterdamse foodtruck-festivals

Nu de winter is verbannen, is het weer tijd voor foodtruck-festivals. Noteer in je agenda: Het Vrije Westen, Amsterdam Kookt en Rollende Keukens, alle drie in mei. Picknicken in het Vondel-, Wester- of Sarphatipark is ook altijd een optie. Mooie terrassen in de lentezon: Hoftuin, Tolhuistuin en Hannekes Boom.

Hoe ziet jouw ideale lente uitje eruit? Gaan er dan ook kinderen of huisdieren mee? Ook zij vinden altijd de weg terug naar je dankzij onze armband tags en pet tags.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.