Kat kwijt? 5 tips om snel je kat terug te vinden!

kat-kwijt

Help?! Mijn kat is vermist! Hoe vind ik mijn lievelingsbeestje snel weer terug? Dit is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Katten gaan van nature na enige tijd op onderzoek uit, maar in sommige gevallen kunnen ze de weg naar huis niet terugvinden.        

Veel mensen weten niet dat je een kat, na een verhuizing, minimaal drie weken in z’n nieuw omgeving moet vasthouden voordat je ze weer loslaat. Dit is één van de redenen waardoor een kat snel de weg kwijt kan raken.

Daarom geven wij je 5 tips om je kat snel terug te vinden!

Ga ‘s nachts zoeken

Denk goed na over alle plaatsen waar je kat zich kan verstoppen. Zoek niet alleen in je eigen tuin, maar ook in de tuin en tuinhuisjes van de buren.

Maak een lijstje van alle plekken waar je kat zich kan bevinden en ga vooral op zoek met mensen waar je kat de stem van zal herkennen.

‘s Nachts is het rustiger en stiller, daarom heb je meer kans om je kat ‘s nachts te vinden. Een bange kat zal zich namelijk zoveel mogelijk verstoppen.

kat vermist

Verspreid posters van je kat

Je zou het wellicht niet verwachten, maar stiekem kijken toch best veel mensen naar een poster met een vermist huisdier. Zoek plekken waar veel mensen langslopen, zoals een supermarkt of bushalte.

Ga ook naar dierenartsen en verspreidt ook daar posters. Als je onlangs bent verhuisd is het zeker aan te raden om posters op te hangen in je oude buurt.

De kracht van ‘Online’

Amivedi en Dierenbescherming zijn landelijke online meldpunten om vermissingen te melden. Daarnaast zijn platvormen als Facebook & Instagram ook super effectief.

Zorg dat er ‘s nachts geen belemmeringen zijn

Zoals eerder aangegeven zijn katten ‘s nachts meer genegen om de weg naar huis te vinden, aangezien ze dan minder bang zijn.

Zorg er daarom voor dat er geen belemmeringen zijn om bij terugkomst naar binnen te kunnen. Het maken van een ‘lok plek’ kan overigens ook goed helpen. Zet een bakje water en eten in de buurt met wellicht een kledingstuk van jou zodat ze de geur herkennen.

Bezoek alle dierenasielen in de buurt

Het kan zijn dat je kat al gevonden is en naar het asiel is gebracht. Er zijn nu eenmaal veel katten zonder identificatie.

Dierenasielen zijn overigens wettelijk verplicht om een huisdier na inname 14 dagen vast te houden voordat ze het ter adoptie mogen geven.

Voorkomen is beter dan genezen

Het beste is om de eerste 6 tips niet nodig te hebben en om alleen tip 7 te gebruiken. Want voorkomen is immers beter dan genezen.

TagOnce.nl biedt unieke Pet Tags aan, speciaal voor huisdieren. Deze Tags zijn gemakkelijk te bevestigen aan de halsband en hebben vele voordelen.

De Pet Tags van TagOnce zijn veel goedkoper dan de dure Bluetooth en GPS Trackers. Bluetooth en GPS Trackers hebben beide als nadeel dat je ze continu weer moet opladen en daarnaast zit je bij GPS Trackers direct vast aan maandelijkse kosten.  

De “hufter proof” Pet Tags van TagOnce zijn niet alleen betaalbaar, maar ook super stevig en waterbestendig. Wat erg belangrijk is voor huisdieren, aangezien we weten hoe vies ze kunnen worden. Daarnaast is de TagOnce Pro App volledig gratis te gebruiken en werken de Tags altijd en overal!

Kies nu voor onze unieke lost & found service voor je allerliefste maatje.

Laat ons hieronder in een reactie weten hoe je lieve kat heet en maak kans op een gratis Pet Tag!

TAGONCE | Krijg snel terug wat je lief is!

Bestel nu jouw Pet Tag!

Dit bericht is gepost in Dieren. Bookmark de link.

12 reacties op “Kat kwijt? 5 tips om snel je kat terug te vinden!

 1. Marit Buizer zegt:

  Mijn Harm kan zijn tagonce niet bij zich houden, is de rweede alweer kwijt. Jokie, de andere kat, is zuiniger en heeft nog steeds de eerste. Beide netjes aan het ringetje bevestigd!

  • Tagonce Vildan zegt:

   Hey Marit,

   Dank je wel voor je reactie! Wat vervelend om te horen dat Harm zijn TagOnce Tag kwijt is geraakt. Heb je toevallig een foto van Harm met zijn TagOnce Tag bevestigd. Daar kunnen wij weer van leren.

   Zoals je weet gaan wij voor 200% klanttevredenheid. We zijn bezig met het ontwikkelen van een speciale kleine Tag voor katten. Die gaan we je dan ook toesturen, zodat Harm ook weer een Tag heeft. Zou je ons ook een foto willen sturen van Harm met de nieuwe Tag? 😀

   Alvast bedankt.

   Groeten Vildan
   TagOnce.nl ??

  • Tagonce Vildan zegt:

   Beste Rosita,

   Wat ontzettend vervelend om te lezen dat Ramsey vermist is. Hopelijk is ie weer snel terug! En als ie straks weer terug is, kun je er dan altijd nog een Cat Tag aan doen.

   Groetjes Vildan

 2. Veronique zegt:

  Onze kitten van 15 weken heet Sieb, hij heeft een chip en een halsbandje met adres.
  We lieten hem al voorzichtig sinds een tweetal weken in onze tuin spelen. Hij vind het geweldig. Ook hadden we de tuin Sieb proof gemaakt dachten we, maar hij heeft vandaag de ontsnap mogelijkheid gevonden oei oei. Hij is nog best klein en ik ben dus ook wel een beetje bang dat hij de weg niet terug vind. Of dat hij een grote kat tegenkomt 😉 TagOnce klinkt in ieder geval interessant, dat zou een geruststelling kunnen zijn.

  • Tagonce Vildan zegt:

   Hi Veronique,

   Dank voor je mooie verhaal. Ik begrijp volkomen dat je je zorgen maakt. Probeer Sieb nog even niet te laten ontsnappen. Een Tag kan natuurlijk zeker geen kwaad. Dan weet je in ieder geval dat een eventuele vinder direct contact met je kan leggen. Je kunt deze rustig 60 dagen uitproberen.

   Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij die uiteraard graag.

   Groetjes Vildan
   TagOnce.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.