In deze vier Europese steden heeft ook je portemonnee vakantie

Boedapest

Stedentrip duur? Ja, als je naar Londen, Parijs of Barcelona gaat. Maar deze vier Oost-Europese bestemmingen zijn loeigoedkoop.

Bevallig Boedapest

Deze prachtige stad staat op één in de Top 25 Goedkoopste Steden van Post Office Travel Money. Dan bestel je met liefde nog een extra cocktailtje. En voor €50 per nacht slaap je in het centrum in een suite van het Benczur Hotel. Met roomservice!

Het is een bruisende (Pest) en groene (Buda) stad. Goulash eet je nergens beter. Bezoek daartoe de Grote Markthal en ga naar topslager Belvarosi Disznotoros.

Krakend Krakau

Krakau is een oude stad, ook wel het Florence van Oost-Europa genoemd. Heel Krakau staat dan ook zo’n beetje op de Unesco-werelderfgoedlijst. En het is er spotgoedkoop! Avondeten: €10. Halve liter bier: €2. En ook bijzonder: bij je pizza krijg je ketchup. Want Polen.

Niet alles in Krakau is overigens antiek. Er zijn genoeg hippe tenten – en het nachtleven is zo eigentijds als wat. Daarna rol je het Qubus Hotel in, waar je voor rond de €60 een prachtkamer hebt.

Swingend Sofia

De Bulgaarse hoofdstad is vrij onbekend, dus hier zit je nog echt tussen de locals. Niet iedereen spreekt Engels, maar met handen en voeten kom je een heel eind. En goedkoop! Je overnacht voor €20, pakt een biertje voor €1 en luncht voor €4.

Naast traditionele restaurants ploppen de hippe tentjes en winkelcentra er uit de grond. Van ’t grauwe Sovjet-verleden merk je weinig meer. Sofia ligt aan de voet van de berg Vitosha, dus je kunt er ook nog lekker hiken.

Zinderend Zagreb

Bij Kroatië denk we aan Dubrovnik. Móói, maar die stad wordt  platgelopen door Game of Thrones-fans. Dus: ga naar Zagreb. De hoofdstad van Kroatië, prachtig gelegen aan de rivier de Sava, aan de voet van het gebergte Medvednica. Hier ga je uit eten voor €6.

Uitbuiken doe je in het Kroatische museum van natuurwetenschappen, het museum voor moderne kunsten en de botanische tuinen. Vergoot ook het martelmuseum niet!

Gratis bespaartips

Reis ’s nachts. Deze tijden zijn het rustigst op de weg en bovendien heb je in Europa een breed scala aan nachttreinen waardoor je op één oor je bestemming bereikt. Makkelijk en voordelig.

Doe boodschappen. Elke dag buiten de deur eten, is duur. Zorg dus dat je je eigen ontbijt kunt maken en wat bammetjes kunt meenemen voor lunch.

Pin contant geld. Zo kun je zien hoeveel je uitgeeft.

Zoek restaurants waar veel locals zitten. Plekken waar veel toeristen komen, zijn vaak duurder dan waar de lokale bevolking zijn maaltijd scoort. Ga dus niet op het eerste het beste terras zitten.

Waar zou jij nog eens naar toe willen gaan? Waar je ook naartoe gaat vergeet jouw bagagelabel niet zodat je met een gerust hart kunt reizen. Koop een bagagelabel dat opvalt aan je koffer: een witte, zwarte of transparante. Reizen er ook kinderen of huisdieren mee? Ook zij vinden altijd de weg terug naar je dankzij onze armband tags en pet tags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.