Geen berg te hoog

bergen

Thrillseeken in de Franse Alpen. In La Plagne, daar kun je skiën. Maar wat doet de berggeit als er geen sneeuw ligt, de overige zeven, acht maanden van het jaar? Doe de adrenalinetest!

Bootje Enteren

De Isère heet hij en zo op het eerste gezicht ligt hij er al kalmpjes bij. Maar de bergliefhebber weet beter. Zodra je je draai in de raft hebt gevonden, doemen de eerste stroomversnellingen op. Links peddelen. Rechts peddelen. Naar binnen hangen!

Tussen de douches door is er af en toe ook tijd om van de rotsen te springen, in gifgroene poeltjes te zwemmen of met de stroming mee te glijden. Het allerleukst: de raft van wildvreemden enteren!

Rafting

Kurken trekken in de wolken

Een paar passen naar voren, een paar passen naar achteren en dan de berg af, het luchtruim in. Vreemd voelt het wel, minutenlang zweven boven het dorp waar je een halfuur geleden nog in het zwembad lag.

De kronkelende wegen, de parkeerplaats, de supermarkt, het hotel, maar dan in het piepklein. Ook hier komt de echte pret op het eind: scherpe bochten, salto’s en kurkentrekkers.

Bungeejumpen met de fiets

Zelfs in de bergen slaat de verveling toe. Dus wat doe je als je even geen zin hebt in hiken, biken, paragliden, raften of via ferrata? D’accord, dan timmer je een stellage op vijftig meter hoogte en rijdt er met een karretje of crossfiets vanaf – veilig aan een elastiek natuurlijk.

De piste in St. Jean de Sixt was de eerste in zijn soort en is absoluut niet iets voor vlak na het ontbijt.

Hangen aan een rotswand

Veel heb je voor via ferrata niet nodig. Een tuigje, een helm, lef en stappers met profiel. Het tuigje en de helm huur je in het dorp, de schoenen zitten in je koffer en lef heb je gewoon.

Via een ‘ijzeren weg’ van pinnen en koorden beklim je steile rotswanden en wandel je over wankele bruggen tussen groene bergtoppen. Op het eind wacht een cadeautje: de meer dan honderd meter lange ziplines!

Bijtanken in de bergen

Honger, dorst, dat krijg je van belhamelen in de bergen. Het eten bij Le Forperet, een chalet aan de – nu kale – piste is gelukkig zwaar, zwaar genoeg om je energiepeil bij te vullen.

Vleeswaren, fondues, tartiflettes en natuurlijk altijd met een grote karaf zware rode wijn. En een lokaal alpenlikeurtje genaamd génépi. De berghut is ook een minifarm: overal waar je kijkt schapen, geiten, ezels, konijnen en gakkende ganzen.

Wakker worden in het hooi

Alle activiteiten zonder kleerscheuren doorstaan? Dan nu de laatste test: vlak voor zonsondergang met slaapzak, matje en een rugzak vol worsten en hamburgers de Aravis-bergketen in.

Op het programma: je eigen maaltijd bereiden op het kampvuur, tikkertje spelen met muggen en slapen op het hooi in een tipi. De volgende morgen wandel je door de dauw op het gras naar een boerderij om melk, nog warm van de koe, te drinken.

Wat is het meest bijzondere uitje dat jij ooit hebt gehad? Waar je ook naartoe gaat vergeet jouw bagagelabel niet zodat je met een gerust hart kunt reizen. Koop een bagagelabel dat opvalt aan je koffer: een witte, zwarte of transparante. Reizen er ook kinderen of huisdieren mee? Ook zij vinden altijd de weg terug naar je dankzij onze armband tags en pet tags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.