Efficiënt je koffer inpakken: 15 hacks

Hoe een koffer inpakken

Kom je ook altijd ruimte tekort in je koffer? Natuurlijk geven we altijd de ‘te kleine’ koffer de schuld en niet je halve kledingkast die je mee wilt nemen. Toch wil je zoveel mogelijk en zo handig mogelijk je spullen meenemen op reis. Daarom geven we je in deze blog 15 hacks om zo efficiënt mogelijk je koffer in te pakken.

1. Koffer inpakken: maak van te voren een meeneemlijst

Begin met het maken van een lijst en vink af wat je hebt gepakt. Je kan er op de authentieke manier eentje maken met pen en papier, maar ook internet maak je eenvoudig inpaklijsten. Ga bijvoorbeeld eens naar meenemen.nl. De app GetPacked helpt je ook bij het inpakken van je koffer. Op die manier vergeet je niks, maar neem je ook niks overbodigs mee. Extra tip: bewaar je meeneemlijst voor de volgende keer dat je op vakantie gaat. Scheelt je weer tijd!

2. Kleding oprollen

Om de ruimte optimaal te benutten, rol je de T-shirts op met 1 of 2 paar sokken er tussen. Zo pak je efficiënt je koffer in en komen je T-shirts ongeschonden uit de koffer!

3. Kleding opvouwen met keukenpapier ertussen

Wil je jouw T-shirts niet oprollen? Vouw dan je T-shirts op met keukenpapier ertussen. Het keukenpapier zorgt ervoor dat de T-shirts niet kreuken.

4. Kleding als pakketje opvouwen

Past alle kleding opgerold of opgevouwen niet in je koffer? Pak het dan in als een pakketje zoals in onderstaande video (vanaf 1:04 min). Je kan je grote koffer op deze manier inpakken maar ook je handbagage pak je op deze manier efficiënt in.

5. Mix & Match je kleding

Zorg ervoor dat je een aantal kledingstukken meeneemt die allemaal bij elkaar passen. Op die manier kun je veel verschillende setjes maken en hoef je minder kleding mee te nemen.

Ga veilig op reis. Bestel jouw bagagelabel

6. Zware kleding dragen

Draag zware kleding zoals jeans, wandelschoenen, jasjes etc. in het vliegtuig in plaats van dat je het in je koffer. Scheelt weer gewicht en ruimte in je koffer!

7. Colbert binnenstebuiten opvouwen met T-shirts erin

Mocht je een colbert of blazer meenemen, vouw deze dan binnenstebuiten op en leg er T-shirts binnenin. Op die manier kreukt de colbert minder.

8. Gebruik vacuümzakken

Deze zakken zuigen alle lucht tussen de kleding weg waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Een nadeel: je kleding kan er wel door gaan kreuken.

9. Neem miniflesjes mee

Je toilettas is ook een grote ruimte- en gewicht vreter. Neem daarom kleine mini flesjes mee in plaats van de grote varianten. In de meeste hotels hebben ze ook wel verzorgingsproducten. En ben je toch iets vergeten, dan kun je het op plaats van bestemming wel kopen.

10. Meerdere kleine zakjes voor toiletspullen

Nog een tip voor de toilettas: koop een aantal kleine zakjes in plaats van 1 grote. Hiervoor kan je bijvoorbeeld diepvrieszakjes gebruiken. Op die manier verdeel je de toiletspullen en kan je loze ruimte in je koffer vullen.

11. Plak doppen dicht en/of pak in met plastic tas

De laatste tip voor de toilettas: Plak de doppen dicht met tape en/of pak de toilettas in met een plastic zak, om lekken en een smeerboel in je koffer te voorkomen.

Ga veilig op reis. Bestel jouw bagagelabel

12. Geen zonnebrandcrème meenemen

Koop zonnebrandcrème op de plaats van bestemming. Dit zijn namelijk vaak grote flessen die veel ruimte en gewicht in beslag nemen.

13. Geen handdoeken meenemen

Handdoeken zijn vaak overbodig aangezien de meeste hotels wel handdoeken beschikbaar stellen. Informeer dus goed van te voren en laat die zware dingen thuis!

14. Gebruik een E-reader

Boeken zijn zwaar, maar als je er toch wat meeneemt, stop ze dan in je handbagage of neem een e-reader mee. Daar kan je wel 100 boeken op zetten!

15. Apart tasje voor belangrijke spullen

Pak de belangrijke dingen die je tijdens je reis nodig hebt in een apart tasje en plaats deze in de handbagage waar je er eenvoudig bij kunt. Hierbij kun je denken aan je telefoon, oplaadkabels of powerbank, je paspoort en portemonnee en hoofdtelefoon / oortjes om muziek te luisteren. Soms mag je ook nog wel een klein handtasje meenemen naast je handbagage waar je deze spullen in kwijt kunt.

Nog meer tips nodig? Bekijk deze handige video’s en je pakt efficiënt je koffer in!

Zo pak je je koffer voor handbagage efficiënt in – Editie NL

Gebruik deze beknopte checklist tijdens om tijdens bij het koffer inpakken:

 1. Maak van tevoren een meeneemlijst
 2. Rol je kleding op
 3. Vouw kleding op met papier er tussen
 4. Vouw je kleding als pakketje op
 5. Mix & Match je kleding
 6. Draag zware kleding
 7. Colbert binnenstebuiten opvouwen met t-shirts erin
 8. Gebruik vacuümzakken
 9. Neem miniflesjes mee
 10. Gebruik meerdere kleine zakjes voor toiletspullen
 11. Plakken doppen dicht
 12. Geen zonnebrandcrème meenemen
 13. Geen handdoeken meenemen
 14. Gebruik een E-reader
 15. Hanteert een apart tasje voor belangrijke spullen

Zijn we een tip vergeten? Reageer dan hieronder.

Ga veilig op reis. Bestel jouw bagagelabel

2 reacties op “Efficiënt je koffer inpakken: 15 hacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.