Autosleutels kwijt! Wat nu? 7 tips!

autosleutels-kwijt-mercedes

Je bent een middagje op stap met je vrienden. Een gezellig dagje samen shoppen is altijd een goed idee.

Met volle tassen lopen jullie richting de auto. Even de spullen droppen en dan lekker ergens een hapje eten.

Eenmaal bij de auto aangekomen zoek je in je zakken naar je autosleutels, zodat je al die aankopen in je auto kunt droppen.

Maar dan.. waar zijn je AUTOSLEUTELS?! Je hebt al drie keer al je zakken gecheckt. Zelfs je vrienden gevraagd of zij ze toevallig niet hebben.

JE BENT JE AUTOSLEUTELS KWIJT! Hoe krijg je ze terug?!

Hoe voorkom ik dat ik mijn autosleutels kwijt raak?

Voordat ik je vertel wat je kunt doen wanneer je sleutels kwijt zijn, ga ik je eerst vertellen hoe je kunt voorkomen dát je ze kwijtraakt.

Want voorkomen is beter dan genezen 😉

autosleutels-opbergen

1. Leg je sleutels altijd op dezelfde plek

Zorg dat je jouw autosleutels altijd op dezelfde plek neerlegt waar je ze weer kunt vinden. Dit kan in een sleutelkastje of ergens in een bakje zijn. Op een plek waar dat handig voor jou is.

Door dit dagelijks te doen wanneer je thuiskomt, weet je altijd waar je sleutels liggen.

Sleutelhanger-autosleutels

2. Gebruik een slimme sleutelhanger

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: bevestig aan al je sleutels (huis, fiets en autosleutels) een TagOnce sleutelhanger. De TagOnce Key Tag is de slimste sleutelhanger die er is!

Door onze Key Tags aan al je sleutels te bevestigen ben je ervan verzekerd dat de vinder van je sleutel direct en rechtstreeks contact met je kan opnemen.  

Bevestig een Key Tag aan je sleutelbos. Raak je jouw sleutels kwijt, dan kan de vinder de QR-code scannen en direct contact met je opnemen.

Om het voor de vinder nog makkelijker te maken om je sleutelhanger te scannen hebben we er ook een NFC chip ingebouwd. De eerlijke vinder houdt de smartphone tegen de Key Tag en krijgt dan jouw gegevens te zien.

Middels de Key Tag wordt het voor de vinder ontzettend gemakkelijk om met de eigenaar in contact te komen. Het gevoel dat je krijgt als je (auto)sleutels gevonden zijn is onbeschrijfelijk.

3. Stop je autosleutels in een zak met een rits

Waarom moet ik mijn autosleutels in een zak met een rits stoppen? Omdat ze daar namelijk niet uit kunnen vallen.

Heel veel jassen hebben zakken met een rits. Stop daar dan je autosleutels in en doe de rits dicht. Zo kunnen je sleutels er niet uitvallen.

Heb je geen zakken met een rits? Stop ze dan in een tas (liefst met rits) of in je voorzakken. In je achterzakken zijn je sleutels makkelijk prooi voor zakkenrollers – en die gaan je autosleutels echt niet terugbrengen 😉

Ik ben mijn autosleutels kwijt, wat nu?

Wanneer je na eindeloos zoeken je autosleutels nog steeds kwijt zijn, dan is het zaak om vooral rustig te blijven. Kalmte kan je in dit soort situaties redden. En de onderstaande tips helpen daarbij.

1. Zoek samen met een familielid of huisgenoot

Voordat je in paniek raakt raad ik je aan om familieleden, huisgenoten en vrienden in te lichten. Misschien hebben zij je sleutels gezien.

Twee zien meer dan een.

2. Laat een autosleutel bijmaken

Heb je nog een reservesleutel thuis, dan kun je bij een officiële dealer altijd een sleutel bij laten maken. Wacht hier niet mee en doe dit direct. Je wilt altijd twee sleutels hebben.

3. Je autodealer bellen

Overdag je autosleutel kwijtgeraakt? En heb je geen reservesleutel? Bel dan je autodealer. Zij kunnen een monteur langs sturen die met een speciale computer je auto kan ontgrendelen.

4. Bel de ANWB

Zit je aan de andere kant van het land zonder autosleutels? Of is het al laat of weekend? Dan is de ANWB je grootste vriend! Helemaal als je Wegenwacht hebt.

Zij komen dan ter plekke je auto openmaken en ze slepen je ook nog naar je garage.

Autosleutels kwijt, wat gaat dat kosten?

Het bij laten maken van een nieuwe autosleutel kan behoorlijk prijzig zijn. Helemaal wanneer je een nieuwe auto van de duurdere merken zoals Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen of Volvo rijdt.

De reden dat autosleutels soms duur zijn is vanwege de technologie die erin verwerkt zit. Denk bijvoorbeeld aan de startonderbreker of de keyless entry technologie, waarmee je de auto kunt instappen zonder de sleutel uit je zak te halen.

Wat vergoedt mijn verzekering?

Vanuit een WA beperkt casco of All risk autoverzekering wordt een sleutel laten bijmaken vaak alleen vergoed wanneer deze gestolen is. Dus niet wanneer je deze kwijt bent. Het gaat je waarschijnlijk wel je eigen risico kosten.

Voordat je een nieuwe sleutel laat maken is het verstandig om met je verzekeraar te overleggen. Valt een nieuwe sleutel binnen je pakket of gaat je premie daardoor juist omhoog en kost dit je schadevrije jaren?

Handig om te weten, want is sommige gevallen is het beter om de kosten voor eigen rekening te nemen.

sleutels-kwijt-liften

Voorkom dat je jouw sleutels kwijtraakt

Gelukkig kun je voorkomen dat wanneer je jouw sleutels kwijtraakt, je deze niet meer terug kunt vinden. Dat kan door de slimme sleutelhanger van TagOnce, de Key Tag aan je sleutelbos te bevestigen.

De voordelen van de Key Tag:

✓ Traceert je sleutels zodra de Key Tag gescand wordt.
✓ Brengt je rechtstreeks in contact met de vinder.
✓ Werkt zonder batterij, dus altijd!
✓ Is robuust en weersbestendig.
✓ Geen maandelijkse kosten, levenslange gratis Lost & Found service.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust hieronder in een reactie. 

Laat ons hieronder in een reactie weten welk merk autosleutels jij hebt en maak kans op een gratis TagOnce Key Tag!

TAGONCE | Krijg snel terug wat je lief is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.