Après-ski nieuwe stijl: dit zijn de coolste hotspots

Apres ski

Slapen in een golfbal, shotjes tikken in een après-ski-trein en mediteren op een waterbed onder je eigen ‘Sixtijnse Kapel’- plafond. WINTERSPORT dus, maar dan anders. Party op de piste.

Toen we ons twintig, dertig jaar geleden in markeerstiftgroen-met-roze skipakken door de ijskoude paal tussen de benen naar de pieken van de Alpen lieten slepen, konden we alleen maar dromen van warmgestookte gondola’s. En van hotels waarin je, als de liften gesloten zijn, meer kan doen dan alleen een goulashsoepje eten. En waarin je ’s ochtends, als het meezit, niet wakker wordt met nóg meer spierpijn omdat de lattenbodem van het ledikant bepaald niet comfortabel sliep.

Nee, wintersport was ooit alleen weggelegd voor mensen die van jongs af aan, elk seizoen, driftig en enthousiast van de flanken raasden. Niet voor niet-skiërs. En hoeveel anders is dat nu?

De idyllische bergdorpjes waar de koeien in de zomer door de straten banjeren, veranderen in de winter in levendige oorden waar je je ook prima kunt vermaken zonder een ski of snowboard aan te raken. Wintervertier in de breedste zin van het woord, van boetiekhotels met in de lobby designfauteils met schapenvachtjes tot culinaire orgasmes in een eenentwintigste-eeuwse gastrohut met uitzicht op een eigentijdse wellness met kukumusapjes en hooimassages.

Vertraging geen probleem

Sinds de uitvinding van paard en wagen is er niet zo boeiend uit de fabriek gerold als de après-ski-trein. Voor het eerst dit jaar aan ’t kedeng-kedengen tussen Andermatt en Disentis, de enige trein op planeet Aarde waarbij een uur vertraging niet belemmerd is voor de feestvreugde.

De Zwitserse wagon is te herkennen aan de feestelijke buitenkant en heeft in de binnenkant een bar vol felgekleurde shotjes en glazen champoepel. Vier keer per dag langs zes pistetoegankelijke haltes. Gratis instappen voor iedereen met een skipas.

Feesten, eten en slapen maken het wintersporten af

Lekker uitzicht

Lunchen op de piste: de frieten zijn zacht en de broodjes hard. Zo niet bij Piz Boè Alpine Mountain Hut; hier vind je een verrukkelijke verzameling Zuid-Tiroolse en Italiaanse producten, het beste te combineren met prosecco of champagne.

Als bijgerecht krijg je daar het uitzicht op een van de mooiste plekjes van de Dolomieten bij: de bergtoppen van de Alta Badia. Voor de wintersportliefhebbers mooi meegenomen: vanuit hier ski je zo de wereldberoemde Sella Ronda op.

Boe Alpine Lounge

Kleurrijk en knettergek

Altijd al willen weten hoe het is om te slapen in een flipperkast? Drie sterren heeft het hotel RockyPop in de buurt van het Franse Chamonix, maar dankzij het videogamedecor lijkt het alsof het er miljoenen, triljoenen zijn.

Kleurrijk, vol contrast en knettergek, met naast ongebruikelijke mooie kamers een skishop, een cocktailbarm, live muziek en deejays, filmvertoningen, Arcadespelletjes en ja, een pingpongtafel.

RockyPop-Chamonix Hotel

Drie uur: dwaasheid!

Je kunt je klok erop gelijkzetten. Om drie uur in de middag barst het terras van La Folie Douce (De Zoete Dwaasheid) uit haar voegen. Een après-skiconcept op vijf plekken in de Franse Alpen, waarbij je je samen met duizenden andere wintersportfanaten dansend op housemuziek laaft aan pullen bier en shotjes Jäger, om rond het avondeten een tikkeltje beschonken naar je hotel terug te skiën. Wees gewaarschuwd: vanaf dit jaar zijn er geen gipsvluchten meer!

La Foulie Douce

Niet alledaags

Is het een golfbal? Een iglo? Een badmuts? De Whitepods in de ellenbooghoge sneeuw van het Zwitserse plaatsje Les Cerniers lijken in niets op een traditionele chalet, ook aan de binnenzijde niet.

Elke golfbalbadmutshut heeft een eigen houtkachel, een donszacht bed en een floor-to-ceiling window om het sprookje compleet te maken. Speciaal voor zijn gasten heeft het hotel ook een paar exclusieve pistes, net als de mogelijkheid om op pad te gaan met sneeuwschoenen of sledehonden.

Whitepod

Wedergeboorte

De schepping van de aarde gemist? In de spa van het Backstage Hotel in Zermatt doen ze haar dunnetjes over. Elk van de zeven ruimtes symboliseert een van die dagen, van de schepping van het licht (een stoomcabine met lichtstralen) tot aan de creatie van de mens (exfoliërende lotions en videoprojecties). En op de zevende dag luier je natuurlijk, want rustdag, in een meditatieruimte op een waterbed onder Michelangelo’s meesterwerk De Schepping. Want God zag toen al dat het goed was.

Backstage Hotel

Wat spreekt jou het meeste aan? Vergeet jouw bagagelabel niet zodat je met een gerust hart kunt reizen. Koop een bagagelabel dat opvalt aan je koffer: een witte, zwarte of transparante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.