7 tips om goed voorbereid op reis te gaan

goed voorbereid op reis

Ken jij dat gevoel dat je vakantie voor de boeg staat, maar dat je nog van alles moet regelen? Door die drukte wil je nog wel eens wat vergeten. Met deze 7 tips ga jij goed voorbereid op reis.

1. Vliegticket en paspoort

Check je tijdig in voor je vlucht. Het verschilt per vliegmaatschappij wanneer je kunt inchecken. Bij steeds meer airlines is het mogelijk om al een aantal dagen tot weken van tevoren in te checken. Je kunt dan vaak een eigen stoel kiezen.

Los van je vliegticket is het verstandig om je paspoort of ID kaart mee te nemen. Leg deze dan ook alvast een aantal dagen voor je vlucht klaar op een plek waar je het niet kunt vergeten.

2. Auto of OV

Ga je met je auto naar het vliegveld? Vergeet dan niet je auto af te tanken. Zo kun je met een gerust hart naar het vliegveld rijden en hoef je niet onderweg nog te tanken. Wat verder ook handig is om vooraf een parkeerticket te boeken. Je ziet dan gelijk vooraf welke parkeerplek binnen jouw budget past en kom je niet voor verrassingen te staan.

Ga je met het openbaar vervoer naar het vliegveld, dan is het slim om vooraf een ticket te boeken. Vaak kun je een leuke actie op het internet vinden. Ook voorkom je stress op het treinstation.

3. Koffer inpakken

Aankomen op vakantie en erachter komen dat je je zwembroek vergeten bent. Of je lievelings shirt. Niks vervelenders dan dat. Veelal komt dit door te laat de koffer inpakken, waardoor het haastig gebeurd en er dingen vergeten worden. Wil je niks vergeten: maak dan een lijstje met de spullen die je wilt meenemen. Begin een aantal dagen voor je vertrek met het inpakken, zodat je rustig kunt nalopen of je alle benodigde spullen hebt ingepakt.

goed voorbereid op vakantie

4. Accommodatie

Zoek vooraf de gegevens van je accommodatie op en noteer deze in je telefoon. Altijd handig om deze bij je te hebben, voor het geval je ergens bent en je weer terug naar je accommodatie wilt. Boek je via Booking.com of een vergelijkbare reissite, dan vind je in de app alle benodigde gegevens.

5. Noodnummers

Mocht je onverwachts tegen calamiteiten aanlopen dan is het handig om alarmnummers in je telefoon te hebben. Zoek uit wat de noodnummers zijn in jouw vakantieland. Binnen de Europese Unie kun je gewoon 1-1-2 bellen in geval van nood. Reis je naar een land buiten de EU? Check dan welke noodnummers in dat land gelden.

Noteer ook het nummer van de alarmcentrale van jouw verzekeraar. Mocht je onverhoopt de alarmcentrale nodig hebben (bijv. bij autopech) dan hoef je je niet te stressen over wat het nummer is.

6. Reisverzekering

Wil je met een gerust hart op reis? Regel dan vooraf je reisverzekering. Heb je een doorlopende reisverzekering? Check dan even wat de voorwaarden zijn. Het kan nog wel eens voorkomen dat deze niet het gehele jaar geldig is. Sluit dan desnoods een tijdelijke reisverzekering af, zodat je zonder zorgen op vakantie kunt. Vergelijk reisverzekeringen op Independer of Pricewise.

7. Koffer- en bagagelabels

De kans dat jij op vakantie je koffer en bagage kwijtraakt is groter dan je denkt! Helaas raken dagelijks 90.000 stukken bagage kwijt. Het machteloze gevoel dat al je waardevolle spullen kwijt zijn is iets wat je vakantie kan bederven. Koop daarom vooraf kofferlabels en bagagelabels. Bevestig deze aan al je waardevolle spullen, zodat mocht jij je spullen kwijtraken, je deze weer terug kunt krijgen. Ga goed voorbereid op reis!

Ga veilig op reis. Bestel jouw bagagelabel

Goed voorbereid checklist

Wil jij goed voorbereid op reis? Gebruik dan deze checklist:

☐ Check op tijd in en vergeet je paspoort niet.
☐ Tank je auto af en koop een parkeerticket of een OV-kaart wanneer je daarmee reist.
☐ Maak een lijstje en pak een aantal dagen voordat je op vakantie gaat je koffer in.
☐ Noteer de gegevens van je accomodatie.
☐ Noteer noodnummers.
☐ Regel je reisverzekering.
☐ Voorzie al je koffers en bagage van een kofferlabel.

Deel deze tips met je reismaatje!

Hebben we een tip gemist? Reageer dan hieronder. Fijne vakantie!

Lees meer over wat je moet doen wanneer jij jouw koffer kwijtraakt.

Een reactie op “7 tips om goed voorbereid op reis te gaan

  1. Tagonce Vildan zegt:

    Hi Lauren, dank voor je reactie! Fijn om te horen dat je deze tips kunt gebruiken. Waar zouden we nog een blog over kunnen schrijven? Groeten, Vildan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.