7 dingen die je niet moet vergeten voordat je op reis gaat

7 dingen die je niet moet vergeten voordat je op reis gaat

Er zijn veel dingen waar je aan moeten denken wanneer je op reis gaat. Ook al is het maar een weekje naar de Ardennen. Weet jij bijvoorbeeld wel wanneer jouw paspoort verloopt en heb je wel een reisverzekering? Lees deze 7 tips om het jezelf wat makkelijker te maken.

1. Controleer de verloopdatum van je paspoort

Check ruim voordat je op vakantie gaat tot wanneer je paspoort, identiteitsbewijs en/of rijbewijs geldig is. Doe dit bijvoorbeeld wanneer je de reis hebt geboekt. Vaak moet je legitimatiebewijs nog enkele maanden geldig zijn als je op reis gaat. Een nieuw legitimatiebewijs aanvragen duurt ook nog eens enkele werkdagen en met een verlopen legitimatiebewijs mag je officieel het land niet uit. Zou zonde zijn als je er bij vertrek pas achter komt, toch?

2. Je koffer voorzien van contactgegevens

Je koffer kwijt zijn is al erg genoeg! Hang daarom een labeltje met je contactgegevens aan de koffer, zodat de vinder contact met je kan opnemen. Tagonce is hier een goed voorbeeld van. Dit is een hanger met een QR-code die de vinder kan scannen waarna je gegevens tevoorschijn komen die jij in de Tagonce app hebt ingevuld. De tag ziet er ook nog eens super modern uit vergeleken met een standaard naamkaartje! Daarnaast beschermt het je privacy. Handig toch?

Raak jij jou koffer toch kwijt zonder bagagelabel? Gebruik dan deze tips om de kans te vergroten dat jij jouw verloren koffer terugkrijgt.

set van 2 Midnight Black tags
Ga goed voorbereid op reis met deze set van 2 zwarte kofferlabels!

3. Vraag de buren om op het huis te passen

Informeer de buren voordat dat je op vakantie gaat. Ook als je maar een weekje weggaat. Geef ze bijvoorbeeld een sleutel van je huis zodat zij de post kunnen sorteren en de plantjes water kunnen geven. Op die manier wordt er nog een beetje geleefd in je huis en staan de plantjes ook nog rechtop als je thuiskomt. Dit kan je natuurlijk ook vragen aan familie of vrienden.

4. Controleer van te voren hoeveel bagage je mee mag nemen

Mocht je met het vliegtuig op reis gaan, controleer dan van te voren hoeveel bagage je mee mag nemen. Bij veel luchtvaartmaatschappijen zitten er restricties aan het gewicht en de grootte van de koffer. Ook de handbagage mag maar een maximale grootte en gewicht zijn. Ga dit dus na voordat je de koffer inpakt, zodat je de inhoud van de koffer erop af kunt stemmen. Zo kom je op het vliegveld niet voor verrassingen (zoals dure bijbetalingen) te staan.

5. Maak je huis schoon voordat je weggaat

Als je thuiskomt van vakantie wil je het liefst zolang mogelijk in de vakantiestemming blijven. Maak daarom voordat je op vakantie gaat je huis schoon, zodat je niet direct aan het poetsen moet als je terugkomt. Heerlijk!

6. Sluit een reisverzekering af

Niks is vervelender dan dat op reis je camera, telefoon of dure zonnebril wordt gestolen. Sluit daarom van te voren een reisverzekering af. Dit kost je maar een paar euro in de maand. Het helpt je niet alleen met gestolen goederen maar ook wanneer je onverhoopt ziek wordt en of bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis wordt opgenomen.

social media

7. Plaats niet teveel op social media

En last but not least. Het is natuurlijk verleidelijk om die vakantiekiekjes direct op social media te posten om te laten zien hoe geweldig je vakantie is. Maar pas hiermee op! Inbrekers hebben namelijk ook social media en zien dus aan de hand van jouw vakantiefoto’s dat je niet thuis bent en dat jouw huis dus onbewaakt is. Geef dus niet te veel prijs over je vakantie op social media; het reisverslag met de bijbehorende foto’s kunnen ook wel achteraf gepost worden.

Let hier op voordat je op reis gaat:

  1. Controleer de verloopdatum van je paspoort.
  2. Voorzie je koffer van een bagagelabel.
  3. Vraag de buren om op het huis te passen.
  4. Controleer van tevoren hoeveel bagage je mag meenemen.
  5. Maak je huis schoon voordat je weggaat.
  6. Sluit een reisverzekering af.
  7. Plaats niet teveel op social media.

Is het al tijd om je koffer in te pakken? Lees dan vooral onze blog Efficiënt je koffer inpakken; 15 hacks. Hierin geven we je super handige tips over hoe je zoveel mogelijk spullen in die kleine koffer kan stoppen!

Ga veilig op reis. Bestel jouw bagagelabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.