5 tips om de drukte op schiphol te ontlopen

Schiphol

Stond jij vorig jaar ook uren in de rij op Schiphol door de vakantiedrukte? Ieder jaar neemt het aantal reizigers in de maanden juli en augustus toe, waardoor op vliegvelden zoals Schiphol enorme drukte ontstaat. Hoe kun je voorkomen dat je lang moet wachten? In deze blog geven we je 5 tips om de grootste drukte op Schiphol te ontwijken.

1. Ga een uur eerder naar Schiphol

Hoe lang moet je van tevoren aanwezig zijn op Schiphol? Je hebt het al vaker gehoord en toch willen we deze tip benadrukken: ga een uur eerder naar het vliegveld. Normaal gesproken wordt er van je verwacht dat je 2 uur van tevoren aanwezig bent op het vliegveld. Tijdens de zomermaanden adviseren o.a. Schiphol en de ANWB om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. Hierdoor heb je voldoende tijd om rustig je koffer af te geven en in te checken. Dit voorkomt weer vakantiestress.

2. Laat je afzetten

Veel drukte ontstaat tijdens het parkeren. Vaak kun je door de drukte niet zo snel een parkeerplek vinden, waardoor je veel tijd kwijt bent met zoeken. Laat je daarom afzetten op het vliegveld, indien mogelijk. Kun je niemand vinden? Boek dan vooraf een parkeerticket. Naast het feit dat je hiermee geld bespaart, weet je ook gelijk welke parkeergarage je moet hebben.

Door de grote vakantiedrukte zijn de treinen ook voller dan normaal. Ook hier weer adviseren we om een trein eerder te pakken, zodat je met een relaxt gevoel op reis kunt. Boek vooraf je treinkaartje via de website van de NS

3. Check op tijd in

Check vooraf in via de airline waarmee je vliegt. Zorg dat je boarding card op je telefoon staat of dat je deze uitgeprint hebt. Houdt de boarding card en je identiteitsbewijs bij elkaar. Dit voorkomt dat je naar je ID-kaart of paspoort moet zoeken op het moment dat daar naar gevraagd wordt. Tip: check of je vliegveld van bestemming ook digitale boarding cards ondersteunt. Het kan namelijk voorkomen dat zij deze nog niet ondersteunen, waardoor je dus een geprinte boarding card nodig hebt. Print deze daarom thuis alvast uit.

4. Koffer en handbagage

Hoeveel kilo mag jouw grote koffer wegen? Hoe groot mag jouw handbagage zijn? Weet jij het antwoord op deze vragen? Dan ga jij goed voorbereid op reis! Weet je echter niet het antwoord op deze vragen, dan adviseren wij je de website van de vliegmaatschappij te raadplegen. Daar lees je waar je koffer en handbagage aan moeten voldoen. Door vooraf dit uit te zoeken voorkom je verrassingen. Regelmatig moeten reizigers bijbetalen op het vliegveld omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden van de airline.

5. Dowload de app

Vlieg je via Schipol dan adviseren we je om de Schiphol app te downloaden. Met actuele vluchtinformatie, wegwijzers en de mogelijkheid om je parkeerplaats te reserveren is het een handige app om jouw reis aangenamer te maken. Met deze tips ga jij de drukte op Schiphol ontlopen.

Tot slot helpen we je herinneren om de Tagonce iOS app of Android app te downloaden. Update je gegevens en koppel er een bagagelabel aan, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt!

Wil je verveling tijdens het wachten voorkomen? Lees dan onze blog met 7 tips om verveling op het vliegveld te voorkomen

Veel reisplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.